Nå starter ny runde med Quarry Life Award

​Flere selskaper innenfor HeidelbergCement Northern Europe deltar i den femte utgaven av Quarry Life Award, HeidelbergCements globale forskningsprogram for biologisk mangfold.

Programmet inviterer unge forskere og studenter fra hele verden til å finne nye metoder som kan bidra til å styrke det biologiske mangfoldet i våre brudd. 

- Vår virksomhet må foregå i nært samarbeid med lokalmiljøet og et bærekraftig samfunn, og det er derfor helt nødvendig for oss som en stor industriaktør å ha dette høyt på agendaen. Det er svært verdifullt for oss å samarbeide med universitets- og forskningsverdenen for å utvikle dette, sier Giv Brantenberg, General Manager i  HeidelbergCement Northern Europe.   

Hva er Quarry Life Award?

Quarry Life Award stammer fra og bygger videre på det aktive arbeidet som drives i spesielt svenske brudd for å styrke det biologiske mangfoldet i tilslags- og kalksteinsbruddene våre. 
Studenter, forskere og interesseorganisasjoner kan delta gjennom å sende inn søknad og prosjektideer innen 18 november 2021 på hjemmesiden til Quarry Life Award. I søknaden beskrives målet med prosjektet, metode, tidsplan og ved hvilket brudd prosjektet er tenkt gjennomført.  Alla søknader granskes av en jury. I juryen sitter Ulla Carlsson-Graner fra Umeå universitet, Jonathan Colman fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet i Ås , og Karin Comstedt Webb, Head of Environmental, Social and Governance ved HeidelbergCement Northern Europe.

Juryen velger ut de beste prosjektforslagene som deretter gjennomføres som feltstudier i løpet av våren og sommeren 2022. De beste bidragene premieres med opp til 5000 euro innen vår region, og får muligheten til å gå videre til den globale konkurransen der premien er på 30 000 euro. Vinnerne utpekes høsten 2022. 

Svenske studenter dominerer 

Den forrige omgangen av  Quarry Life Award ble gjennomført i 2018, og da vant to svenske biologistudenter. Vi håper på økt norsk deltakelse i denne omgangen!

Meld deg på her: https://www.quarrylifeaward.com/user/register

Ada Ruud Saltnes

Kommunikasjonssjef

Heidelberg Materials Norge AS Lilleakerveien 2A
0283 Oslo
Norge

Downloads